Over ons

Wij zijn Arjan, Betsie, Niek en Alexandra Heijink. Samen zijn wij de trotse eigenaren van onze mooie boerderij ‘De Fukkert’. Voor ons staat de zorg voor onze koeien dag en nacht voorop. We werken met veel passie en liefde voor ons vak en vinden het mooi om dit te delen. Zo is het idee van de boeren picknick ook ontstaan. We vinden het leuk om onze kennis over de boerderij door te geven, stel je vragen over de boerderij of onze koeien dan ook gerust tijdens je bezoek!

Op de boerderij hebben wij ieder onze eigen taken. Arjan en Niek zorgen voor de koeien en bewerken het land, Betsie verzorgt met liefde en passie onze kalfjes en Alexandra regelt de boekhouding.

Momenteel zijn er ongeveer 125 melkkoeien en 80 stuks jongvee aanwezig. Zodra het weer het toelaat en het gras goed groeit, gaan onze koeien vanaf het voorjaar naar buiten. Ze kunnen dan heerlijk grazen in de weilanden rondom de boerderij.  

Op de gronden die verder van de boerderij afliggen produceren we gras, maïs, miscanthus en graan. Hier kunnen we onze koeien het hele jaar door mee voeren, dus ook in de wintermaanden als er géén gras en andere producten groeien en onze koeien daarom op stal staan. We proberen het voedsel voor onze koeien zoveel mogelijk zelf te verbouwen. Ieder jaar zaaien wij ook ‘akkerranden’ met allerlei bloemen erin. Niet alleen een mooi gezicht voor wandelaars en omwonenden, maar ook goed voor vogels en andere dieren.

De melk die onze koeien produceren leveren wij af aan Friesland Campina, een coöperatie van boeren, met een lange geschiedenis, waar wij trots op zijn. Per jaar leveren wij zo’n 1.200.000 liter melk af.